Stottertherapie aanmelden

Broca Brothers Personal Coaching stottertherapie

- Pakt stotteren aan bij de kern -

Let op! Nog een allerlaatste plek beschikbaar in augustus. Daarna pas vanaf oktober weer plaats.

Een nieuwe stottertherapie die stotteren bij de kern aanpakt.

Wij zijn de Friese broers Hille en Sjoerd en wij coachen mensen die hun stotteren voor ééns en voor altijd achter zich willen laten.

In het verleden ging Hille naar stottertherapie, het resultaat mocht er zijn maar het was van korte duur. Na twee maanden kwam er een fikse terugval, Hille was weer terug bij af.

Jaren tegen het stotteren vechten volgden. Ups en downs, de ene dag redelijk sprekend maar de andere dag kwam er geen woord uit. Hille stopte met school door het stotteren, greep kansen niet aan omdat hij bang was om te praten, ging belangrijke gesprekken uit de weg en de lijst is lang.

In dit dieptepunt, gefrustreerd tot op het bot, besloot Hille dat het genoeg was en ging hij helemaal zelf aan de slag.

De straat op, verslinden van boeken over stotteren, psychologie en diepergaande onderwerpen. Alles werd uitgeprobeerd, nieuwe dingen werden bedacht, en langzaam maar zeker kwam er meer en meer vooruitgang.

Kort daarna volgde Sjoerd, hij zag de vooruitgang van zijn oudere broer, en zonder dat we het wisten was dit het begin van Broca Brothers en de vernieuwende aanpak van stotteren in Nederland en daar buiten.

Hoe jij geholpen wordt.

Persoonlijke aanpak.

De hele aanpak is gebaseerd op jou.

Jouw ingevulde vragenformulier, een persoonlijk gesprek met jou en onze inzichten zorgen voor een aanpak die gericht is op jou, op wat jij nodig hebt om jouw stotteren achter je te laten.

3-Daagse.

Je krijgt een persoonlijk plan voorgelegd en bij een akkoord delen we die aanpak op in 3 dagen.

Je wordt persoonlijk begeleid en zo kunnen we jouw direct, effectief en efficiënt helpen, in tegenstelling tot groepstherapie waar iedereen dezelfde aanpak krijgt.

Nazorg.

In 3 dagen veranderen we zoveel dat je al erg goed spreekt en je je los hebt gebroken van het stotteren. Het blijvende resultaat boek je in de nazorg.

Voor een bepaalde tijd houden we je in de gaten en bekijken we per nazorg-sessie of je nog steeds op de juiste weg zit en wat je kunt doen om het vloeiende spreken er nog sterker in te slijten.

Word begeleid door coaches die zelf hebben gestotterd.

Omdat wij zelf gestotterd hebben weten wij precies wat er door jou heen gaat, weten we wat je denkt, weten we hoe stotteren voelt. En juist omdat we in het verleden zoveel hebben uitgeprobeerd, zoveel hebben geëxperimenteerd met allerlei aanpakken kunnen we jou erg precies helpen. Uit dat arsenaal van mogelijkheden halen we de juiste dingen die goed voor jou zijn om je stotteren aan te pakken.

Bekijk hieronder een video over Hille zijn stotteren van vroeger.

Het 'geheim' van deze aanpak.

Wij benaderen stotteren (bij volwassenen) niet als een spraakprobleem. Want stotteren is het resultaat dat vanuit iets diepers komt.

De meeste mensen die stotteren stotteren vrijwel niet wanneer ze alleen zijn, wanneer ze luidop en spontaan tegen zichzelf praten. Maar zodra ze in een sociale situatie komen, dus zodra er andere mensen naar ze kijken, dan begint het stotteren.

Dat komt je vast erg bekend voor en het betekent dat er niks mis is met je ademhaling, of met je spreken, of met je articulatie, maar dat jouw reactie op een bepaalde situatie er voor zorgt dat het stotteren begint.

Het is die reactie die wij aanpakken zodat de trigger voor stotteren wegvalt. Alleen zo krijg je blijvend vloeiend resultaat. Je stopt met stotteren door het bij de kern aan te pakken.

Wat is stotteren bij volwassenen?

 • Stotteren is geen spraakprobleem
 • Stotteren is een fysiek resultaat van een psychologisch probleem (de kern)
 • De kern is het zelfbeeld, deze is gevormd door al je ervaringen in het verleden
 • De slechte ervaringen met stotteren zorgen voor de interne rem
 • De interne rem is aan de ene kant wel willen spreken maar aan de andere kant niet durven
 • Uit je interne rem ontstaat je gedrag, waaronder stotteren

Pak stotteren bij het zelfbeeld aan en de interne rem en het stottergedrag valt weg. Zo voorkom je stotteren in plaats van het te ‘genezen’ met een trucje zodra een stotter omhoog komt. Op deze manier stop je daadwerkelijk met stotteren en ga je blijvend vloeiend spreken in alle situaties.

Let op! Nog een allerlaatste plek beschikbaar in augustus. Daarna pas vanaf oktober weer plaats.

Live op BNR Radio

Steeds meer aandacht komt er voor deze persoonlijke aanpak omdat ze effectief is en werkt. Wij zijn er zelf het bewijs van en ook degenen die we coachen zijn dat.

Neem nou Frederik, we namen hem mee op de derde dag van de 3-daagse voor een interview op BNR Radio. Frederik stotterde één keer en moest er om lachen, dát is het resultaat waar we met jou voor gaan.

Belangrijke punten.

 • Persoonlijke aanpak

Iedereen die stottert is net even anders en het beste resultaat behaal je dan ook met een persoonlijke aanpak.

Door naar jou te kijken en te luisteren weten wij precies wat jij nodig hebt. We snappen precies wat er door je heen gaat, hoe je je voelt en begrijpen wat je nodig hebt, dat komt omdat we zelf heftig hebben gestotterd.

 • Effectieve aanpak

Niks is effectiever dan deze persoonlijke aanpak waarbij we doordringen tot de kern van stotteren en de patronen waar jij in vast zit.

 • Blijvende aanpak

Je gaat stotteren zo duidelijk begrijpen, je gaat de vrijheid in je spreken ervaren en je leert de belangrijkste handvatten om na de 3-daagse door te stomen. Dit zorgt ervoor dat je niet meer terug wíl en alleen maar blijft groeien. De manier waarop wij het doen zorgt voor blijvend resultaat.

Hille ervoer in het verleden zelf veel terugvallen, ook na stottertherapie, en is daarom opzoek gegaan naar antwoorden op de vraag “hoe blijf ik vloeiend spreken?”. Die antwoorden heeft hij gevonden en die gaan we met jou delen.

Je staat op het punt je stotteren en je oude manier van doen en laten achter je te laten en vrijheid te ervaren.

Mindset

Vier jaar geleden waren wij er helemaal klaar mee, er was voor ons geen andere weg dan door het stotteren heen en het voor ééns en voor altijd achter ons te laten.

Dit vuur willen we ook in jou terugzien, het is onze #1 voorwaarde om met jou aan de slag te gaan. Zonder deze drive zal er geen succes zijn, want alleen een sterk verlangen naar vrijheid in je spreken, doen en laten zal er voor zorgen dat onze aanpak met je klikt en jij daardoor succes boekt.

Spreek jij vloeiend wanneer je alleen bent?

Zeer waarschijnlijk beantwoord je die vraag met een ja.

Begrijp dat stotteren, bij volwassenen, geen spraakprobleem is. Er is niks mis met je spreken, er is niks mis met je hersenen of met je ademhaling. Stotteren is de uitkomst van een dieper probleem.

Stotteren komt simpel gezegd omdat je je inhoudt.

Dit inhouden komt door jaren aan ervaring met stotteren en ongemakkelijke sociale situaties. Je interpreteert sociale situaties, vaak onbewust, als ‘gevaarlijk’. Je gaat je anders gedragen, je gaat je inhouden, je gaat nadenken over wat je moet zeggen en hoe je het moet zeggen, je gaat twijfelen.

Dit noemen wij de interne rem en het verwijderen van deze rem is de sleutel tot succes.

Aan spreektechnieken doen we niet want daar is de oplossing niet te vinden. Het feit is dat de interne rem in je gedrag zit, in je spieren (in de vorm van chronische spanning) en in je bewuste én onbewuste denken. Dit is wat wij aanpakken. Dit is de diepgang van onze aanpak.

 • Stotteren is geen spraakprobleem
 • Stotteren is het resultaat van een dieper probleem
 • Spreektechnieken zijn niet de oplossing
 • Met ons leer je verkeerd spreekgedrag af en het juiste spreekgedrag aan
 • We helpen je chronische spanning uit je lichaam te lozen
 • We werken aan de ‘interne rem’, de sleutel tot succes
 • We leggen je alles stap voor stap helder uit
 • We vervangen terughoudendheid met durf tijdens het spreken
 • Zo zorgen we voor meer en meer vrijheid en vloeiendheid in je spreken
 • Met jouw juiste mindset zorgen wij voor blijvend vloeiend spreken

Meer belangrijke punten.

 • Exclusief

We zijn niet een stottertherapie voor iedereen. Wij zijn wél een stottertherapie voor degene die er klaar voor is om aan de slag te gaan.

Om te kijken of wij bij elkaar passen vragen we je dan ook eerst om een vragenlijst in te vullen. Op basis van de antwoorden plannen we wel of niet een vervolggesprek in waarin we jou nog extra vragen stellen en opzoek gaan naar jouw persoonlijke aanpak.

Per maand werken we met maar twee coachees. Wij staan voor de hoogste kwaliteit en om deze reden houden we het bij 2 mensen per maand. Zo behouden we die kwaliteit en kunnen we alle tijd in jouw persoonlijke aanpak steken. Jij verdient onze totale aandacht, en die krijg je.

 • Locatie: Groningen/Utrecht

We geven coaching in zowel Groningen als Utrecht! We zijn dus altijd makkelijk te bereiken.

 • Prijsindicatie

Voor een 3-daagse stottertherapie in Groningen met ongeveer 3 middagen nazorg vragen wij € 1500,- inclusief BTW.

Voor dezelfde therapie in Utrecht vragen we € 1750,- inclusief BTW.

Natuurlijk zijn wij er ook na de nazorg nog om te blijven ondersteunen.

 • 3-daagse

We beginnen altijd met een 3-daagse. In 3 achtereenvolgende dagen gaan we alles met jou veranderen, zorgen we ervoor dat je in een flinke opwaartse spiraal zit en dat je met onze hulp en de juiste handvatten die lijn door kunt gaan zetten.

 • Nazorg

De nazorg houdt een aantal afspraken in waarin we kijken hoe het met je gaat. Op basis daarvan stellen we het plan bij waar nodig om jou zo op het juiste pad te houden. Ook na de 3-daagse zijn we er voor jou.

 • Doel

Ons doel is om jouw laatste stottertherapie te zijn. We geven je letterlijk alles dat je moet weten. Stotteren zal geen ongrijpbaar fenomeen meer voor je zijn en omdat wij de juiste stappen gaan nemen die precies bij jou passen zorgen we dat jij blijvend vloeiend gaat spreken.

Om je aan te melden stuur je de vragenlijst op naar: info@brocabrothers.com (let op: niet .nl)

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Klik op onderstaande link om het vragenformulier in te vullen, stuur het naar ons op en we regelen een vrijblijvend gesprek waarin we jou ons plan voorleggen. Op basis van dit plan kun jij beslissen om er wel of niet voor te gaan.

 

Klik hier voor de vragenlijst

Email dit formulier naar info@brocabrothers.com (let op: niet .nl)

Heb je nog meer vragen?

We kunnen het begrijpen als je nog meer vragen hebt, als dat zo is stuur ons dan nu een e-mail via onderstaand contact formulier en dan spreken we je heel snel.

Hille en Sjoerd.

 • Dit veld is bedoeld voor validatie en moet ongewijzigd blijven.