Stottertherapie aanmelden

Broca Brothers Persoonlijke Stottercoaching

Naar de kern van jouw stotteren

Naar de kern van jouw stotteren

Deze nieuwe vorm van stottertherapie brengt jou naar de kern van jouw stotteren om het daar aan te pakken. Je spreektechnieken kunnen de prullenbak in. Het is tijd voor natuurlijk, spontaan en blijvend vloeiend spreken. Met persoonlijke begeleiding van begin tot eind is dit jouw moment om je stotteren voor eens en voor altijd achter je te laten.

 

Één simpel doel: we willen jouw laatste stottertherapie zijn.

Ons doel is om jouw laatste stottertherapie te zijn. Door onze persoonlijke benadering krijg jij wat jij nodig hebt om jouw stotteren te overwinnen. Er is geen vastliggend plan. We leggen je niks op, geen trucs, geen technieken, geen riemen om je middel, geen bullshit. We helpen jou te vinden wat werkt voor jou zodat jij kan beginnen met spreken op een vloeiende, natuurlijke en spontane manier.

Het doel.

Het doel is om jou te helpen stotteren achter je te laten. Onder achterlaten verstaan wij in 95% van je dagelijkse situaties vloeiend spreken. Het gaat ons niet om perfect vloeiend spreken, want wie doet dat wel? Het gaat ons er om dat jij jezelf kunt zijn, jezelf kunt uiten en weer durft te zeggen wat je wil zeggen.

Vloeiend spreken is een bijproduct van een gevoel van vrijheid dat je wel of niet met je meedraagt. Wij geven je die vrijheid terug zodat ook je spreken verandert. We gaan naar de kern van stotteren om het daar te veranderen. Zo DOE je niet vloeiend, met technieken, maar BEN jij vloeiend, van binnen uit. Vanuit een diep vertrouwen in jezelf.

Wij helpen je stotteren loslaten en geven je de psychologische en fysiologische handvatten om zo ver door te kunnen groeien als jij wil. Wat je doel ook is, wij ondersteunen je er in.

Stotteren, wat is het?

Wat is stotteren? Het is voor velen een groot mysterie. We geven je een hele, héle, beknopte samenvatting.

Stotteren is géén spraakprobleem. Kijk alleen maar naar het feit dat de meeste stotteraars vrijwel vloeiend spreken wanneer ze helemaal alleen zijn. Het zal je bekend voorkomen.

Dit is voor ons de reden te concluderen dat er niks mis is met je spreken, articulatie of ademhaling. Er zijn andere redenen dat je gaat stotteren, zoals veel piekeren over stotteren, schaamte, angst om te stotteren en angst voor sociale situaties.

Stotteren verschilt per situatie, we noemen het situationeel stotteren. Het mooie is dat dit stotteren altijd een reden heeft, want tijdens een situatie gebeurt iets waardoor jij stottert. Om stotteren te overwinnen moet je opzoek naar die reden. Dat is wat wij doen. Nog nooit van situationeel stotteren gehoord? Lees meer over onze kijk op stotteren.

Wat je van ons mag verwachten.

“We zaten in exact dezelfde situatie als die waarin jij je nu verkeert. We weten precies wat je meemaakt en we zijn hier om te helpen.”

Wij hebben zelf flink gestotterd maar voordat we jou van dienst konden zijn moesten we eerst keihard aan onszelf werken. We moesten eerst zelf het hele proces van stotteren naar vloeiend spreken doorlopen om er achter te komen wat wel en wat niet werkt om daarna die informatie aan jou door te kunnen geven.

Omdat stottertherapie niet met bevredigende antwoorden kwam en ons stotterend achterliet, moesten we zelf op onderzoek uit gaan. Het nam bijna vijf jaar in beslag om dit alles uit te vogelen. Het heeft ons wel een brede en vooral diepe kennis over stotteren opgeleverd. Ook met Sjoerd als Meester in de Psychologie weten wij waar we het over hebben.

We voelen ons gezegend omdat we zelf hebben gestotterd en we de durf hadden om dit proces in te stappen om uit te vinden hoe we het stotteren achter ons konden laten. We voelen ons nog gezegender nu het mogelijk is om jou te kunnen ondersteunen. Vooral omdat we je snappen, we zaten in exact dezelfde situatie als die waarin jij nu verkeert. We weten precies wat je meemaakt en we zijn hier om te helpen. Lees hier ons hele verhaal. Of bekijk de video van Hille over zijn stotteren.

Wat anderen zeggen.

"Ontzettend blij dat ik dit gedaan heb ... Ja, ik zal het zeker doen (Broca Brothers aanraden), máár alleen als je er volledig klaar voor bent." Mark (34)

"Heb het gevoel dat ik een deel af kan sluiten en nu normaal en relaxed verder kan. Alsof ik geen belasting meer hoef te betalen." Lodewijck (21)

"Nu zijn er natuurlijk tal van methodes om stotteren aan te pakken maar wat ik juist zocht is een ervaringsdeskundige die dus ook precies weet wat er in het hoofd omgaat van een stotteraar." Frederik (28)

"De positieve mindset zit er goed in ... en nogmaals bedankt voor alle tips !! Het voelt nu zoveel beter als je stotteren begrijpt." Martijn (27)

"Ik heb eindelijk de therapie gevonden die bij me past." Katrien (59)

"Het is zo makkelijk, je hebt alleen iemand nodig om het te kraken. Ik heb nog nooit zo makkelijk mijn verhaal kunnen doen. Kan wel huilen." Jeroen (22)

Hoe wij werken.

“We leggen je niks op, geen trucs, geen technieken, geen riemen om je middel, geen bullshit. We helpen jou te vinden wat werkt voor jou..”

Er wordt naar veel meer gekeken dan alleen jouw stotteren, aangezien dat alleen een fysiek symptoom is van een dieper gelegen oorzaak. We zijn veel meer geïnteresseerd naar je spierspanningen, gevoelens, gedachtes, je ideeën, je patronen en jouw verhaal. Wij benaderen je als een compleet persoon. Als je auto plotseling stopt met rijden kijk je ook niet alleen maar naar de bandenspanning toch? Kijk onder de motorkap, daar is waar het gebeurt.

 

 • Geen trucs en technieken maar spreken zoals jij wil.
 • Stotteren aanpakken vanuit psychologisch perspectief.
 • In huis hebben we Sjoerd, Meester in de Psychologie.
 • Een holistische aanpak waarbij het fysieke aspect niet vergeten wordt.
 • Twee frisse jonge kerels die precies weten wat er moet gebeuren.
 • Een therapie die jou je ware zelf laat (vinden en) zijn.

Het pakket.

 • 1 personal coach
 • 3-daagse coaching
 • 5 nazorgmomenten
 • Een aanpak gericht op jouw stotteren
 • Keuze tussen Utrecht of Groningen
 • Investering € 1750,- (incl. btw)

Neem voor betalingsmogelijkheden ook contact met ons op. Betalen in termijnen is absoluut geen probleem. We zijn te bereiken via info@brocabrothers.com.

! Nog één plek beschikbaar in oktober !

Personal Coaching.

“Met personal coaching zoomen wij in op jouw verhaal en helpen we jou bij de oplossing die jij nodig hebt voor blijvend vloeiend spreken.”

Stel je voor: er is iemand op verdachte wijze om het leven gekomen, detectives worden op de zaak gezet om de oorzaak te achterhalen. Er worden vragen gesteld: wie, wat, wanneer, hoe, waarom. De detectives zullen opzoek gaan naar aanwijzingen om zo tot de oplossing te komen.

Wij zijn die detectives die met jou opzoek gaan naar jouw oplossing voor jouw stotteren. Jij bent jezelf, je kunt niet worden vergeleken met anderen die stotteren, jij hebt je eigen verhaal en je eigen ervaringen, jij stottert op je eigen manier. Met personal coaching zoomen wij in op jouw verhaal en helpen we jouw code te kraken voor blijvend vloeiend spreken.

3-daagse en nazorg.

Voordat we aan de 3-daagse beginnen weten we al veel je, je hebt dan immers al een vragenformulier ingevuld en tijdens het kennismakingsgesprek leerden we elkaar zelfs nog een stukje beter kennen. Een goed begin is het halve werk.

Tijdens de 3-daagse gaan we stap voor stap aan de slag, er ligt een plan op tafel en daar houden we ons aan. We doen niets waar jij nog niet klaar voor bent, ons doel is om jouw proces soepel te laten verlopen zodat je in een opwaartse spiraal komt. Je zult merken dat wanneer je in die positieve stroom komt alles verandert. In drie dagen kunnen we dan ook echt enorm veel veranderen, stotteren achter je laten is waar we voor gaan en dat behaal je wanneer je de juiste informatie op het juiste moment aangereikt krijgt. Stap voor stap loodsen we jou door het proces, dat is hoe wij coachen. Zo leer jij hoe jij jouw eigen stotteren effectief achter je kunt laten. De kers op de taart komt met de nazorg.

De nazorg.

Je krijgt vijf nazorgmomenten die je mag inzetten. Standaard houden we ongeveer een maand tussen elke ontmoeting. Na de 3-daagse ga jij eerst zelf op pad, een maand later spreken we elkaar weer tijdens het eerste nazorgmoment. Zo geven we jou de mogelijkheid om voor een halfjaar steun te ontvangen, mocht je dat nodig hebben. Ons tussendoor e-mailen met een vraag mag natuurlijk altijd.

Eéns in de maand afspreken is een hele bewuste keuze, ook een hele belangrijke. Alles wat jij leert, wat tijdens de 3-daagse op je afkomt, moet je verwerken en dat heeft tijd nodig. Je moet voor jezelf uitvinden hoe het zonder onze fysieke steun allemaal werkt in de buitenwereld. Op het moment dat er vragen komen, komen wij met de antwoorden die je nodig hebt. Zo blijven wij op het juiste moment de juiste kennis aanreiken zodat jij in de opwaartse spiraal blijft zitten totdat je er niet meer uit kunt vallen.

Zo coachen wij, met hoofd, hart en ziel. Met kennis van stotterzaken, passie en een natuurlijk gevoel voor coachen halen we jou uit het stotteren.

Wat wij van jou mogen verwachten.

Inzet en het sterke gevoel dat je er klaar voor bent, het sterke gevoel dat er nú iets moet gaan gebeuren. Want, verdomme, het is toch echt een keer leuk geweest met dat belemmerende stotteren. Is het niet?

Dat is de energie, de instelling, die we verwachten. Stotteren kan niet overwonnen worden zonder dat vuur, zonder het daadwerkelijk te willen. Stotteren heeft jou tot op dit moment al jaren in zijn macht en het is tijd om de ketenen te verbreken die je vastbinden aan je verleden. Het is tijd om naar de toekomst te kijken vanuit een vloeiend, nieuw en spontaan perspectief. Het is tijd om je stotteren achter je te laten.

Hoe meld je je aan.

“Er is een erg beperkt aantal plaatsen per jaar beschikbaar voor personal coaching, claim je plek..”

Om jezelf aan te melden vragen we je om deze vragenlijst zo goed mogelijk in te vullen. Des te meer je kunt vertellen des te beter we je kunnen helpen. Geef je motivatie zo goed mogelijk weer, laat zien wie je bent, waar je mee zit, wat er allemaal door je heen gaat en wat je wil. Er is een erg beperkt aantal plaatsen per jaar beschikbaar voor personal coaching, claim je plek door ons te laten zien dat jij de juiste persoon bent om mee samen te werken.

Vervolggesprek.

Wanneer de vragenlijst ontvangen is kijken we of er genoeg aanleiding is voor een vervolggesprek. In dit vrijblijvende gesprek bespreken we alle details met je, beantwoorden we al je vragen en stellen we jou ook vragen. We nemen de tijd om jou zo goed mogelijk te leren kennen voordat we beginnen. Zo kunnen wij van tevoren alvast de strategie bepalen om het proces zo soepel en succesvol mogelijk te laten verlopen.

! Nog één plek beschikbaar in oktober !

Trap niet in dezelfde val.

Jaren zit je al vast in het stotteren. Het houdt je compleet tegen. Je zegt niet wat je wil zeggen, je vraagt niet wat je wil vragen, je doet niet wat je wil doen en het voelt alsof er meer in je zit dan wat er nu uitkomt. Je weet dat je meer kunt bereiken als dat stotteren aan de kant zou kunnen worden geschoven.

75% van je dagelijkse leven bestaat uit sociale situaties, spreeksituaties, en wanneer je stottert geven die situaties alleen maar stress. Je bent continue op je hoede, staat onder spanning, je zit niet lekker in je vel, je denkt vrijwel alleen maar aan stotteren als je met iemand praat. Ben ik wel of niet vloeiend, is vrijwel je enige criterium of jij je wel of niet goed voelt.

Dan nog het uitstelgedrag, perfectionisme, gevoelens opkroppen, vermijdingsgedrag, wederom teleurgesteld zijn als je hebt gestotterd. Het kan zo niet langer.

Je gaat maar eens opzoek naar een stottertherapie. Het valt je mee wanneer je er achter komt dat er zoiets bestaat als de zorgverzekering. Leuk denk je, maar eens proberen. Een maand later zit je daar, in een grote groep waar het de bedoeling is dat iedereen dezelfde techniek gaat hanteren, want dat is nou eenmaal dé oplossing, zo is hun verhaal.

Je zet je beste beentje voor, je doet mee en, hé, tot je verbazing werkt het. Binnen een dag spreek je helemaal vloeiend. Een week of twee oefen je met de groep, het gaat steeds beter! Met behulp van de spreektechniek knal je de eindpresentatie er helemaal vloeiend uit. Iedereen is trots en je ontvangt een groot, intens applaus.

Maar die trots neemt af. Het vloeiende spreken wordt normaler, je raakt er aan gewend. Op dat moment komt er een ander gevoel langzaam naar boven, het gevoel dat je nog niet je volledige zelf kunt zijn. Eerst door het stotteren, nu door de spreektechniek. Vloeiend of niet, het is nog steeds niet spontaan en normaal spreken.

Je legt de techniek eens aan de kant, maar het lijkt het er op dat je dan weer gaat stotteren. Alleen met de techniek ben je vloeiend, zonder de techniek ga je weer stotteren. Het laat je schrikken, je dacht van je stotteren af te zijn maar het is niet waar. Je had het gevoel bevrijd te zijn maar je stotter ligt op de loer en pakt de controle weer terug zodra jij niet oplet.

De enige instructie die je krijgt van je stottertherapeut is “meer techniek gebruiken”. Maar de techniek heeft zijn werking verloren, het was een truc. “Als je stottert, doe je niet genoeg je best, meer techniek!” Meer oefenen, maar het wil niet, je zit weer vast, je blokkeert weer. De onzekerheid neemt over, je valt terug en bent weer terug bij af, het lijkt alsof er niets veranderd is. Het vloeiende spreken dat je eerder behaald had lijkt nu totaal onbereikbaar, hoog op een kast geplaatst waar jij niet bij kunt.

Hoe weten wij dit?

Dit is het verhaal van Hille, van vele en vele anderen en wellicht ook van jou. Het is ook het verhaal dat ons deed aansporen om zelf de straat op te gaan, zelf de boeken te lezen, zelf uit te gaan vinden hoe stotteren in elkaar zit en hoe we er blijvend van af konden komen.

Ons doel was 95% vloeiend spreken in alle sociale situaties, ons overal op ons gemak voelen en onszelf kunnen zijn. Ons doel is behaald, het was niet makkelijk want we moesten alles zelf uitzoeken. Jij hoeft het niet helemaal alleen te doen, trap niet in dezelfde val, wij staan klaar om je te helpen.

 

“HET (VLOEIEND SPREKEN) IS ZO MAKKELIJK, JE MOET ALLEEN IEMAND HEBBEN OM HET TE KRAKEN.” – Jeroen

Meld je aan.

Klik op onderstaande link om het vragenformulier in te vullen, stuur het naar ons op voor je aanmelding. Op basis van de antwoorden bekijken we of we een vervolggesprek gaan plannen. Binnen 24 uur heb je antwoord van ons.

Neem voor betalingsmogelijkheden ook contact met ons op. Soms maken we de uitzondering om de betaling over twee maanden te verspreiden. We zijn te bereiken via info@brocabrothers.com.

 

Klik hier voor de vragenlijst

Email dit formulier naar info@brocabrothers.com (let op: niet .nl)

Bedankt voor je aandacht.

We spreken we elkaar snel.

Hille en Sjoerd, Broca Brothers