Stottertherapie aanmelden

Broca Brothers Bootcamp

Doorbreek jouw interne rem.

Vrijdag 28 juli
11.00 - 16.00
Utrecht
€ 50,-
10/15 Plekken

De betaling gebeurt op een beveiligde pagina. Locatie en andere details worden na het aanmelden toegestuurd.


Claim je plek hier

De Interne Rem

Je wil graag iets doen, maar je doet het niet.

Je wil graag iets tegen iemand zeggen, iets nieuws ondernemen, je denkt er veel over na, maar toch komt het er niet van.

Er is twijfel, er is uitstelgedrag, omdat je aan de ene kant wel wil, maar aan de andere kant niet durft. Je durft niet omdat er mogelijk nare consequenties hangen aan datgene wat je wil doen, consequenties die je liever vermijdt dan de stap te nemen.

Dat is de interne rem.

Broca Brothers Bootcamp

De interne rem doorbreken.

Dat is waar het bij onze Bootcamp volledig om draait. De interne rem is zo’n cruciaal onderwerp dat we er wel een hele dag aan móeten besteden.

Deze Bootcamp begon als een workshop voor mensen die stotteren, want als stotteraars hebben we er veel last van. We willen wel praten, maar we durven niet omdat we bang zijn om te stotteren. Maar ondertussen krijgen we veel mails en opmerkingen dat “dit ook belangrijk is voor mensen die niet stotteren.”

Dat klopt.

En dus neemt de Broca Brothers Bootcamp de volgende stap.

 

 

Broca Brothers in Rotterdam

Twijfel, twijfel en nog eens twijfel

Vrijwel iedereen groeit op in een wereld waarin we van jongs af aan te horen krijgen wat ‘goed’ en wat ‘slecht’ is, wat wel mag en wat niet mag.

Op al onze acties worden labels geplakt. Wanneer een jongen huilt hoort hij dat dat voor meisjes is, wanneer een meisje luid en aanwezig is wordt ze verteld zich als een dame te gedragen.

Rennen, springen, bomen klimmen, in plassen springen, schreeuwen, huilen, boos zijn, hard lachen, buiten de lijntjes kleuren, op tafels klimmen, al snel horen we: “niet doen, niet doen, niet doen, niet doen.”

En Nederland is wat ons betreft het ergst. Met haar “doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ mentaliteit.

Dat jij en ik dit meekrijgen vanuit onze kindertijd is geen kleinigheidje. Het heeft een groot effect op ons en alles dat daarna komt.

Het beïnvloedt onze natuurlijke expressie, het houdt ons tegen om later in ons leven ons volledige zelf te zijn en ons hart te volgen.

Het weerhoudt ons om een nieuw bedrijf te beginnen, om een leuke jongen of meisje op straat aan te spreken, een mening te geven tijdens de vergadering op het werk, een nieuw idee uit te werken, een grap te vertellen, uitbundig te lachen, te huilen wanneer het moet.

We leven halve levens omdat we constant in ons hoofd vastzitten. Op het moment dat we iets vanuit ons hart willen doen vragen we ons meteen af: “mag dit wel?”, Je vraagt je af of je mening, idee, verhaal, grap of emotie wel goed genoeg is want constant hoorde je vroeger de ‘niet doen, dat is niet goed.’

We leven halve levens omdat we simpelweg niet meer DURVEN om ons zelf te zijn. Constant in twijfel vragen we onszelf af: ‘wel of niet doen?’ En zo komt het er nooit van.

Voor wie is dit?

Deze Bootcamp is geschikt voor iedereen, stotterend of niet, die simpelweg bang is om het ‘fout’ te doen.

Of het nou met spreken te maken heeft, met baankeuze, met beslissingen in je relatie, met het opstarten van je eigen bedrijf, het maakt niet uit. De angst om het ‘fout’ te doen is alomtegenwoordig. Je begint te twijfelen, je houdt je in en je vermijdt datgene dat je wilde zeggen of wilde doen.

Deze Bootcamp is geschikt voor jou als je het gevoel hebt dat er meer uit jezelf te halen valt, dat er meer is dan dat wat je nu aan het doen bent.

Deze Bootcamp is geschikt als jij klaar bent om rebels te zijn, het anders te doen, alles voor jezelf te doen veranderen. Voor jezelf op te komen en te kiezen voor dat wat in jouw hart ligt.

Je maakt je druk om vele dingen, het creëert stress. Je luistert alleen nog maar naar je gedachtes en niet meer naar je hart, het creëert een opgesloten gevoel.

Je leeft in reactie naar alles wat om je heen gebeurt, je bedenkt alle mogelijke uitkomsten en vergeet actie te ondernemen.

Het is tijd om weer naar jezelf te gaan luisteren en jezelf volledig uit te drukken. Het is tijd om te gaan leven in actie, oftewel: zeggen wat je wil zeggen, doen wat je wil doen, durven waar durf nodig is. Dat zijn de ingrediënten voor een bevredigend leven.

                                                                                                                                     Broca Brothers in Eindhoven

Wat gaan we doen?

Het wordt een dag vol doorbraken en openbaringen. Hier is wat we gaan doen en wat je gaat leren.

  • Je leert waar de interne rem vandaan komt.
  • Op welke, vaak subtiele, manieren het je leven beïnvloedt.
  • Hoe je de rem kunt doorbreken.
  • Hoe het voelt om alles te geven en volledig te leven.

Simpel lijkt het, maar de werkelijkheid is anders. Wij weten alles van de interne rem, we hebben er ons hele leven mee gevochten. Met het stotteren, met sociale contacten, met het aanpakken van dromen. De interne rem hield ons in alles tegen, en we zien het bij anderen. Dat mag niet langer gebeuren, het kán niet langer gebeuren.

We nemen je mee door de interne rem heen omdat er geleefd moet worden.

We nemen je mee door oefeningen, we leggen de belangrijkste concepten uit en beantwoorden al je vragen met betrekking tot de interne rem.

Je leert precies wat de interne rem is want op dat moment, alleen op dat moment, ontstaat er verandering.

"Je leert precies wat de interne rem is want op dat moment, alleen op dat moment, ontstaat er verandering."

Wat anderen zeggen.

“Het voelt alsof ik in bloei sta..”

“Ik dacht te weten hoe ik stotteren moet aanpakken, maar nu weet ik pas hoe het écht zit.”

“Ik leef, voor het eerst.”

- Nog 10 plekken beschikbaar -

Het maakt niet uit, of je nou stottert of niet. De interne rem is een universeel verschijnsel, een verschijnsel waar vele, vele mensen mee vechten.

De interne rem doorbreken betekent vloeiend spreken, het betekent doen wat je écht wil doen, het betekent niet langer uitstellen maar actie ondernemen om het volledige potentieel uit jezelf te halen.

Deze editie van de Broca Brothers Bootcamp is een speciale omdat we, naar vele verzoeken, de doelgroep uitbreiden, ook is het de laatste workshop voordat de vakantie begint. Dit betekent dat de Bootcamp snel vol gaat zitten, wacht dus niet te lang om teleurstelling te voorkomen.

Claim je plek!

Vrijdag 28 juli
11.00 - 16.00
Utrecht
€50,-
10/15 Plekken

De betaling gebeurt op een beveiligde pagina. Locatie en andere details worden na het aanmelden bekend gemaakt.


Claim je plek hier