Stottertherapie aanmelden

Broca Brothers Bootcamp

Opweg naar blijvend vloeiend spreken.

Datum N.N.B.
10.00 - 16.00
Utrecht
€ 85,-
10/10 Plekken

Locatie en andere details worden na het aanmelden bekend gemaakt.


Zet jezelf op de lijst, dan houden we je op de hoogte

"Een dag vol openbaringen en ‘aha’-momenten."

Stotteren brengt vaak veel ups en downs met zich mee. Het ene moment voluit vloeiend spreken, het andere moment weer terug bij af lijken te zijn. Een terugval na een vloeiende periode zorgt voor veel frustratie en je besluit dat je er maar mee zal moeten leven. Maar diep van binnen voelt dat niet als de juiste keuze.

Wij zaten jarenlang met hetzelfde probleem. Niemand leek ons er écht bij te kunnen helpen, en daarom zijn we 4 jaar lang obsessief opzoek gegaan naar antwoorden op de vraag: hoe worden we vloeiende sprekers en hoe zorgen we dat dat zo blijft? Op deze zoektocht zijn we tot 3 cruciale ontdekkingen gekomen die we vrijdag 21 april gewoon met jou moeten delen.

#1: Wat stotteren écht is.

Wat is stotteren? Waar komt het vandaan? Waarom stotter ik soms wel en soms niet? Hoe kom ik er écht van af? Bewustwording van wat stotteren is en hoe je het verandert is de sleutel tot succes. Zonder deze basiskennis is er geen succes. Niks, geen therapie, geen spreektechniek, geeft blijvend resultaat als je niet precies weet wat en waarom je iets doet.

#2: DE INTERNE REM

Het concept van de Interne Rem is volledige vrijheid versus pure zelf-sabotage. Ontdek hoe jij jezelf in de weg staat om vloeiend te spreken. Je wíl wel praten (gas), maar je durft niet te praten door angst en schaamtegevoelens (rem). Je gaat ervaren wat er gebeurt met je spreken zodra je je voet van de rem haalt.

#3: HET VOETSTUK PROBLEEM

Het ‘Voetstuk Probleem’ heeft de potentie om alle gesprekken volledig te laten mislukken. Het is de oorzaak van vloeiend spreken in de ene situatie, stotterend in de andere. Dit moet je oplossen voordat je blijvend vloeiend zal gaan spreken.

"Steeds weer die terugval.. Ik word er een beetje moedeloos van."

Stop met vechten..

Continue twijfelen over wat je gaat zeggen, hoe je het gaat zeggen, of het wel goed genoeg is om te zeggen, of je niet voor lul staat als je iets stotterend vertelt. Niet je mening geven, niet kunnen zeggen wat je wil, nooit zeker van je zaak, de ups en downs in zelfvertrouwen, moeilijk échte vrienden maken, het vermijdingsgedrag, de spreekangst, de schaamte en uiteindelijk de opgekropte frustratie die alles tot het kookpunt brengt.

Belachelijk is het dat we hier zo veel energie aan kwijt zijn. Niet alleen lichamelijk maar ook mentaal is stotteren een zware last. We verzinnen allemaal smoesjes waarom we iets niet doen of zeggen. Hoe goed we ook ons best doen om deze acties te rechtvaardigen, intuïtief weten we dat dit smoesjes zijn want het voelt niet juist in ons hart. Natuurlijk willen we een praatje maken, discussiëren, bellen, bestellen, solliciteren, grappen maken, enthousiast zijn. Natuurlijk willen we vloeiend spreken. Maar het lukt niet.

 • Zelf-sabotage
 • “Terugvallen horen er bij”
 • Vechten met je stotteren
 • Opkijken tegen spreeksituaties
 • Piekeren, peinzen, prakkiseren
 • Constante twijfel
 • Niet weten hoe je verder komt

...en start met leven.

Het leven biedt zoveel meer. Zodra je het gevecht met stotteren kunt stoppen, wanneer je kunt stoppen steeds tegen dezelfde muur aan te lopen, op dat moment valt er zoveel meer uit jezelf te halen. Wanneer jij je stevig voelt staan, vol zelfvertrouwen zit en de volledige controle hebt over je spreken krijg jij het gevoel alsof je in bloei staat, en dat zul je gaan ervaren.

 • Begrijp hoe je stotteren bij de kern aanpakt
 • Leer wat de interne rem is en hoe je die aanpakt
 • Ontvang de handvatten om stotteren eindelijk achter je te laten
 • Laat het gevecht met stotteren los
 • Leer hoe je met terugvallen om moet gaan
 • Breek uit het stotterpatroon en win de controle over je spreken terug
 • Laat de echte jij naar boven komen
 • Voel hoe het is om vrij te spreken en te leven

Wat anderen zeggen:

“Het voelt alsof ik in bloei sta..”

“Ik dacht te weten hoe ik stotteren moet aanpakken, maar nu weet ik pas hoe het écht zit.”

“Ik leef, voor het eerst.”

- 10 plekken beschikbaar -

Wij houden het aantal bootcampers bewust laag zodat we iedereen ook individueel effectief kunnen helpen en sturen. Zo is er voor iedereen genoeg ruimte om vragen te stellen en antwoord te krijgen. Dit betekent wel dat de Bootcamp snel vol zit, dus wacht niet te lang om teleurstelling te voorkomen. Claim je plek!

Datum N.N.B.
10.00 - 16.00
Utrecht
€85,-
10/10 Plekken

Locatie en andere details worden na het aanmelden bekend gemaakt.


Zet jezelf op de lijst, dan houden we je op de hoogte

Disclaimer

Deze bootcamp is bedoeld om jou opweg te helpen naar blijvend vloeiend spreken. Wij kunnen niet iemand in één middag zover krijgen en dat zullen we ook nooit claimen. Stotteren is een proces dat jou al jaren in zijn macht heeft en om daar uit te breken kost tijd. Maar als jij daar uit wil breken, dan is deze Bootcamp het beste wat je voor jezelf kunt doen.