personal coaching

Broca Brothers Personal Coaching stottertherapie

"Ons doel is jouw laatste stottertherapie te zijn."

Vind de diepgang die je nodig hebt.

Het is eigenlijk heel simpel, het is ons doel om jouw laatste stottertherapie te zijn. Wanneer jij bij ons komt krijg jij alles wat je nodig hebt om stotteren voor ééns en voor altijd achter je te laten.

Het mooie is dat het zo mogelijk is!

Keer op keer worden we bevestigd in onze aanpak. Bij ons vind je de diepgang die je nodig hebt om stotteren effectief aan te pakken, we leggen je alles precies en stap voor stap uit. Dit zorgt ervoor dat je binnen 3 dagen in een opwaartse spiraal zit en volledig begrijpt hoe je het vloeiende spreken in stand moeten houden.

Geen technieken, geen trucjes, maar de juiste dingen om het stotterprogramma te veranderen naar nieuwe positieve patronen.

Heb jij de juiste mindset? Dan hebben wij de juiste aanpak voor jou. Hier vindt je alle puzzelstukjes om je stotteren voor ééns en voor altijd achter je te laten, terugvallen kunnen de prullenbak in en volledige vrijheid in je doen en laten komt je tegemoet.

Lees hier onder verder voor meer informatie. Laten we snel spreken!

Hille en Sjoerd
hs

De 3 pilaren van onze aanpak.

Mindset.

Alles valt of staat bij jouw mindset.

Wees vol overtuiging om stotteren achter je te laten, om uit oude patronen te stappen en het nieuwe te omarmen. Pak met deze instelling onze hulp aan en we helpen je slagen.

Gedrag.

Goed spreken begint bij het juiste spreekgedrag. Je gaat leren hoe jij natuurlijk, ontspannen en vrij kunt spreken.

Je ontleert gedrag dat jou in de weg zit om vloeiend te spreken en leert nieuw spreekgedrag aan. Er komen geen technieken aan te pas omdat die overbodig zijn.

Interne rem.

De interne rem is datgene dat we continue op gaan zoeken en doorheen breken.

In combinatie met het juiste spreekgedrag en de juiste aanwijzingen werk je effectief aan je stotteren zodat je blijvend vloeiend gaat spreken.

Met het juiste spreekgedrag en het aanpakken van de interne rem werken we aan de kern van chronisch stotteren: het zelfbeeld. Dit zijn negatieve overtuigingen en aannames die er voor zorgen dat jij je inhoudt, twijfelt, gespannen raakt en uiteindelijk stottert.

Je zit vast in een patroon dat er voor zorgt dat je blijft stotteren. Wij helpen je uit dat patroon te stappen, meer positieve ervaringen op te doen met spreken en zo negatieve overtuigingen en aannames te doen veranderen naar positieve.

Dit is de enige manier om stotteren te overwinnen, jou vloeiend te laten spreken in elke situatie en die vloeiendheid te behouden. Wij weten precies hoe je dit moet aanpakken omdat we zelf hebben gestotterd en het op deze manier achter ons gelaten.

Belangrijke punten.

 • Persoonlijke aanpak

Iedereen die stottert is net even anders en het beste resultaat behaal je dan ook met een persoonlijke aanpak.

Door naar jou te kijken en te luisteren weten wij precies wat jij nodig hebt. We snappen precies wat er door je heen gaat, hoe je je voelt en begrijpen wat je nodig hebt, dat komt omdat we zelf heftig hebben gestotterd.

 • Effectieve aanpak

Niks is effectiever dan deze persoonlijke aanpak waarbij we doordringen tot de kern van stotteren en de patronen waar jij in vast zit.

 • Blijvende aanpak

Je gaat stotteren zo duidelijk begrijpen, je gaat de vrijheid in je spreken ervaren en je leert de belangrijkste handvatten om na de 3-daagse door te stomen. Dit zorgt ervoor dat je niet meer terug wíl en alleen maar blijft groeien. De manier waarop wij het doen zorgt voor blijvend resultaat.

Hille ervoer in het verleden zelf veel terugvallen, ook na stottertherapie, en is daarom opzoek gegaan naar antwoorden op de vraag “hoe blijf ik vloeiend spreken?”. Die antwoorden heeft hij gevonden en die gaan we met jou delen.

Je staat op het punt je stotteren en je oude manier van doen en laten achter je te laten en vrijheid te ervaren.

Mindset

Bijna vijf jaar geleden waren wij er helemaal klaar mee, er was voor ons geen andere weg dan door het stotteren heen en het voor ééns en voor altijd achter ons te laten.

Dit vuur willen we ook in jou terugzien, het is onze #1 voorwaarde om met jou aan de slag te gaan. Zonder deze drive zal er geen succes zijn, want alleen een sterk verlangen naar vrijheid in je spreken, doen en laten zal er voor zorgen dat onze aanpak met je klikt en jij daardoor succes boekt.

Een goed voorbeeld van deze instelling is die van Frederik. Na 3 dagen namen we hem mee voor een live interview op BNR Nieuwsradio. Luister maar eens naar zijn spreken en wat hij te vertellen heeft, leer je ook meteen meer over onze aanpak.

Spreek jij vloeiend wanneer je alleen bent?

Zeer waarschijnlijk beantwoord je die vraag met een ja.

Begrijp dat stotteren, bij volwassenen, geen spraakprobleem is. Er is niks mis met je spreken, er is niks mis met je hersenen of met je ademhaling. Stotteren is de uitkomst van een dieper probleem.

Stotteren komt simpel gezegd omdat je je inhoudt.

Dit inhouden komt door jaren aan ervaring met stotteren en ongemakkelijke sociale situaties. Je interpreteert sociale situaties, vaak onbewust, als ‘gevaarlijk’. Je gaat je anders gedragen, je gaat je inhouden, je gaat nadenken over wat je moet zeggen en hoe je het moet zeggen, je gaat twijfelen.

Dit noemen wij de interne rem en het verwijderen van deze rem is de sleutel tot succes.

Aan spreektechnieken doen we niet want daar is de oplossing niet te vinden. Het feit is dat de interne rem in je gedrag zit, in je spieren (in de vorm van chronische spanning) en in je bewuste én onbewuste denken. Dit is wat wij aanpakken. Dit is de diepgang van onze aanpak.

 • Stotteren is geen spraakprobleem
 • Stotteren is het resultaat van een dieper probleem
 • Spreektechnieken zijn niet de oplossing
 • Met ons leer je verkeerd spreekgedrag af en het juiste spreekgedrag aan
 • We helpen je chronische spanning uit je lichaam te lozen
 • We werken aan de ‘interne rem’, de sleutel tot succes
 • We leggen je alles stap voor stap helder uit
 • We vervangen terughoudendheid met durf tijdens het spreken
 • Zo zorgen we voor meer en meer vrijheid en vloeiendheid in je spreken
 • Met jouw juiste mindset zorgen wij voor blijvend vloeiend spreken

Wacht niet te lang: vanaf mei weer ruimte

Meer belangrijke punten.

 • Exclusief

We zijn niet een stottertherapie voor iedereen. Wij zijn wél een stottertherapie voor degene die er klaar voor is om aan de slag te gaan.

Om te kijken of wij bij elkaar passen vragen we je dan ook eerst om een vragenlijst in te vullen. Op basis van de antwoorden plannen we wel of niet een vervolggesprek in waarin we jou nog extra vragen stellen en opzoek gaan naar jouw persoonlijke aanpak.

Per maand werken we met maar twee coachees. Wij staan voor de hoogste kwaliteit en om deze reden houden we het bij 2 mensen per maand. Zo behouden we die kwaliteit en kunnen we alle tijd in jouw persoonlijke aanpak steken. Jij verdient onze totale aandacht, en die krijg je.

 • Prijsindicatie

Voor een 3-daagse stottertherapie met 3 middagen nazorg vragen wij rond de € 1400,- inclusief BTW. Het uiteindelijke bedrag hangt af van de hoeveelheid nazorg dat er nodig is. Vrijwel altijd is dit genoeg en zijn wij er ook na de nazorg nog om al je vragen te beantwoorden mocht dat nodig zijn.

 • Locatie: Groningen/Utrecht

We geven coaching in zowel Groningen als Utrecht! We zijn dus altijd makkelijk te bereiken.

 • 3-daagse

We beginnen altijd met een 3-daagse. In 3 achtereenvolgende dagen gaan we alles met jou veranderen, zorgen we ervoor dat je in een flinke opwaartse spiraal zit en dat je met onze hulp en de juiste handvatten die lijn door kunt gaan zetten.

 • Nazorg

De nazorg houdt een aantal afspraken in waarin we kijken hoe het met je gaat. Op basis daarvan stellen we het plan bij waar nodig om jou zo op het juiste pad te houden. Ook na de 3-daagse zijn we er voor jou.

 • Doel

Ons doel is om jouw laatste stottertherapie te zijn. We geven je letterlijk alles dat je moet weten. Stotteren zal geen ongrijpbaar fenomeen meer voor je zijn en omdat wij de juiste stappen gaan nemen die precies bij jou passen zorgen we dat jij blijvend vloeiend gaat spreken.

Om je aan te melden stuur je de vragenlijst op naar: info@brocabrothers.com (let op: niet .nl)

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Klik op onderstaande link om het vragenformulier in te vullen, stuur het naar ons op en we regelen een vrijblijvend gesprek waarin we jou ons plan voorleggen. Op basis van dit plan kun jij beslissen om er wel of niet voor te gaan.

 

Klik hier voor de vragenlijst

Email dit formulier naar info@brocabrothers.com (let op: niet .nl)

Heb je nog meer vragen?

We kunnen het begrijpen als je nog meer vragen hebt, als dat zo is stuur ons dan nu een e-mail via onderstaand contact formulier en dan spreken we je heel snel.

Hille en Sjoerd.

 • Dit veld is bedoeld voor validatie en moet ongewijzigd blijven.